rijschool Goossens

de rijschool
met een hart

theorie

De beste manier om je voor te bereiden op het theorie-examen is via een theorie-opleiding (12,5 uur) bij Rijschool Goossens.

Tijdens de cursus wordt naast de basisprincipes en de structuur van het verkeersreglement veel aandacht besteed aan de praktische toepassing van de wegcode in het dagdagelijks verkeer. Zo begrijp en onthoud je de regels gemakkelijker, en ben je al een flinke stap vooruit met je praktijkopleiding. Want je praktijk kan pas vlot verlopen, als je de theorie goed onder de knie hebt. Bekijk onze opleidingskalender voor de precieze data.
Andere mogelijkheden zijn zelfstudie met een handboek (te koop bij Rijschool Goossens).

Deze opleiding is enkel of afspraak mogelijk!

  • Aanvullende retributie voor een theorie-examen met audiovertaling cat.B:
    € 18,00
  • Audiovertaling in het Frans, Duits, Engels:
    € 40,00

OPGELET

Ben je twee keer niet geslaagd voor het theorie- rijexamen, dan ben je verplicht 12 uur theorie in een erkende rijschool te volgen! Bekijk onze opleidingskalender voor de precieze data van de volgende theoriecursus categorie B.

Theorielessen

DATUMS

bekijk welke sessies je kan volgen

KLIK HIER

Theorie-examen

Vanaf 17 jaar mag je het theorie-examen afleggen in een van de 18 examencentra van Goca.

Het theorie-examen bestaat nog steeds uit 50 vragen, waarbij je minstens 41/50 moet behalen. Bij een fout antwoord wordt één punt afgetrokken, behalve bij vragen die gaan over overtredingen van de derde of vierde graad of over het overschrijden van de toegelaten maximumsnelheid, want zo’n fout kost je vijf punten. Maak je twee fouten waarmee je vijf punten verliest, dan ben je niet geslaagd voor het theorie-examen.
Ben je geslaagd, dan kan je starten aan je praktijkopleiding.
Ben je niet geslaagd, leg dan op een latere dag opnieuw het examen af. Je mag maar één keer herkansen. Ben je twee keer niet geslaagd voor je theorie-examen moet je verplicht 12 uur theoriecursus bij een erkende rijschool volgen.

rijschool goossens tongeren veiligheid op de weg
Goed op weg

Alles begint met de theorie