Onze pakketten & prijzen

Theorie

 • Theoriecursus Cat B
  140
  zonder handboek
 • Theoriecursus Cat B
  Populair
  170
  met Nederlands handboek
 • Theoriecursus Cat B
  180
  met Engels handboek

Retributie Examencentrum Theorie: €18

Praktijk rijbewijs B

Dossierkosten éénmalig bij de inschrijving: €35
Per uur: €74
1 rijles is altijd 2 uur: €148

 • Begeleiding Praktijk examen
  222
  begeleiding Praktijk examen met auto van de rijschool 3 uur

Retributie Examencentrum Praktijk: €48

Meer informatie bij onze tarieven & pakketten:

Evaluatieles 2 uur

Tijdens deze les gaan we kijken of je technisch juist rijdt en voldoende inzicht hebt in de verkeerssituaties in Hasselt. Ook gaan we kijken of je de manoeuvres voldoende beheerst om te slagen in je praktijk examen.

Basispakket 6 uur

Tijdens deze lessen leren we jou de basishandelingen aan, bedieningsinstrumenten kunnen bedienen, we leggen je de juiste zit – en stuurhouding uit, spiegels goed afstellen en hoe je alle uitleg gaat moeten geven op je praktijkexamen. Het is belangrijk dat je van in het begin de juiste rem,-bocht en schakeltechniek aanleert.

Praktijk 6 uur verplicht na 2 x niet geslaagd

Tijdens deze lessen gaan we kijken wat de reden is waarom je niet geslaagd bent. We gaan samen aan deze punten werken en in overleg met jou plannen we de verdere lessen met eventueel de mogelijkheid om de lessen wat te spreiden zodat je jezelf nog kan verbeteren samen met je begeleider. Je kan daarna met je begeleider of met de rijschool op examen gaan.

Praktijk 6 uur verplicht na vervallen voorlopig rijbewijs

Dit zijn de verplichte lessen die je moet volgen nadat je voorlopig rijbewijs vervallen is. Onze lessen doen we voornamelijk in Hasselt en in examengebied. We sturen jou bij waar nodig is zodat je aan het einde zelf kan beslissen wat voor jou de beste manier is om te slagen in je examen. Je krijgt na afloop van je 6 uur een attest van de rijschool.

Je hebt nu 2 mogelijkheden:

1. Je brengt je vervallen voorlopig rijbewijs terug naar de gemeente, daar krijg je een stageattest. Samen met het attest van de rijschool kan je dan met ons een praktijkexamen afleggen. Bij deze mogelijkheid kan je niet meer zelf oefenen met begeleider.

2. Je gaat met het attest van de rijschool naar de gemeente en je vraagt een M12 aan. Met dit voorlopig rijbewijs, dat 1 jaar geldig is, kan je verder oefenen met begeleider en ook je praktijk examen afleggen. Je kan er ook voor kiezen om dit met de rijschool te doen. Geen stageperiode verplicht.

In beide bovenstaande gevallen moet je een geldige theorie hebben die is 3 jaar geldig na slagen.

Pakket 8 uur

Je krijgt hetzelfde aangeleerd als bij het basispakket + 1 les “manoeuvres”.

Tijdens deze les gaan we jou de beste technieken en manieren aanleren. Wees er wel van bewust dat dit een basisles is. Het automatiseren en inoefenen van de bijzondere verrichtingen vragen training en herhaling. Uit onze praktijkervaring blijkt dat hier te weinig tijd aan besteed wordt.

Voorlopig rijbewijs M18 minstens 20 uur praktijk

Tijdens deze lessen leren we jou de basishandelingen aan, bedieningsinstrumenten kunnen bedienen, we leggen je de juiste zit – en stuurhouding uit, spiegels goed afstellen en hoe je alle uitleg moet geven tijdens je praktijkexamen. Het is belangrijk dat je van in het begin de juiste rem,-bocht en schakeltechniek aanleert.

Heb je de basis onder de knie dan gaan we jou de manoeuvres aanleren. Daarna komen de meer complexe verkeerssituaties aan bod, de grote kruispunten in Hasselt, het rijden in kleine smalle straatjes met voorrang geven aan rechts, het kruisen, het inhalen en het links -en het rechts afslaan.

Iedereen leert op een ander tempo en daarom is het niet altijd haalbaar om dit allemaal te kunnen binnen deze 20 uur. Reken erop dat er toch minstens 7 lessen nodig zijn vooraleer we kunnen zien of je je bekwaamheidsattest gaat halen binnen je 20 uur les.

Je kiest zelf om lessen bij te nemen of we spreiden jou lessen zodat je zelf de tijd hebt om te oefenen.

Het belangrijkste is dat je alles behoorlijk onder de knie hebt zodat je veilig en alleen met de auto kunt rijden.

Begeleiding Praktijk examen met auto van de rijschool 3 uur

We vertrekkken 1 uur en 30 minuten voor de aanvang je examen.

We gaan alles nog eens herhalen zoals:

de juiste zithouding, bedieningsinstrumenten en manoeuvres.

Kortom, zoveel mogelijk wat ze je kunnen vragen wordt nog eens herhaalt tijdens een rit in Hasselt.

Daarna stoppen we aan het examencentrum in Alken en begeleiden we je tijdens het examen. De lesgever zit naast jou, de examinator achterin.